Accessoarer / Gaiters


Accessoarer


Tillbehör är små väsentligheter som gör en stor skillnad på jaktdagen när du står, promenerar eller sitter! Vissa tillbehör är helt enkelt designade för att ge en festlig touch, medan andra är viktiga saker ha med sig på den perfekta turen. Det är först när du ligger på en hög plats med frysta fingrar att du kommer ihåg dina smarta och varma jakthandskar som fortfarande ligger hemma i lådan. Eller när du dyker upp på jaktmiddagen och inser att du har glömt dina favorithängslen med det snygga fasanmönstret.

Tillbehör är alltid bra att ha med dig. Oavsett om det är ett slips som ger en snygg och lämplig touch till din outfit, eller ett par knäskydd för dina jaktbyxor som skyddar dina trötta knän när du kryper över stenig terräng när du förföljer din trofébock.

På regniga eller kalla vinterdagar är det viktigt att ha rätt redskap som håller dig torr och varm - särskilt dina fötter, nacke och händer, som alla är utsatta. När dina fingrar eller tår börjar känna kylan, sprids det till resten av kroppen, och det kommer snart att känns som en lång dag.

Det är viktigt att du prioriterar bra basutrustning.  Alla jägare bör ha minst ett par tunna skjuthandskar för milt väder. Om du står eller sitter stilla i vinden under någon längre tid kan tunna handskar hjälpa till att förhindra att dina fingrar känner sig kalla. På kalla vinterdagar är tjockare handskar med membran en bra idé. Detsamma gäller när du väljer huvudbonader. Vissa föredrar hattar - medan andra väljer mössor. Du kan också välja en ansiktsmask för extra kamouflage när till exempel kråkjakt, eller till pyrsch.

Jaktstrumpor finns i korta och långa modeller - tjocka och tunna och tillverkade av ull. Det är en stor skillnad mellan hur snabbt dina tår fryser, beroende på om du måste stå stilla under lång tid eller om du ska på en lång vandringstur. Välj en strumpa designad för ändamålet och se till att välja rätt storlek så att den sitter tätt runt foten.

Deerhunter har ett brett utbud av tillbehör, inklusive bälten, hängslen, hundkuddar och annan praktisk utrustning.