Underkläder / Underställ


Jaktunderkläder

När man talar om jaktkläder är huvudtema vanligtvis vattentäta membran, vattenspelartryck, isolering och andningsförmåga. Varma tröjor, fleese och vindstoppare kommer också att dyka upp. Vad som är lika viktigt är dock en bra uppsättning underkläder - eftersom det sitter närmast kroppen. Det inre klädskiktet, som ligger bredvid huden under jakten, måste vara både bekvämt och funktionellt. Det måste hålla kroppen varm och hålla svett borta så att du inte känner dig blöt och kall när du står still.

När du väljer jaktunderkläder bör du ta hänsyn till utomhustemperaturen och graden av fysisk aktivitet. Vanligtvis rekommenderas syntetiska tyger för varmare väder och när du är fysiskt aktiv. I kallt väder med låga nivåer av fysisk aktivitet bör du välja ull. Se till att det innersta skiktet alltid sitter nära kroppen.

Merinoull kommer från Merino fåren, som producerar världens bästa ull; den är extremt tunn och fin jämfört med vanlig fårull och är därför perfekt för underkläder som inte får ge klåda. Merinoull har sublima isolerande egenskaper, eftersom de har små luftfickor mellan ullfibrerna håller en konstant temperatur.

Deerhunters jaktunderkläder är specialtillverkade för att tillgodose jägarens och aktiva naturälskares behov. Välj mellan en låg eller hög krage under kalla dagar - med tumhål för bekväm isolering vid handleden. Underskatta inte vikten av bra underkläder! Det är jägarens bästa vän när temperaturen sjunker.